Konkurs plastyczny dla świetlic szkolnyc…

Konkurs plastyczny dla świetlic szkolnych

Nasi uczniowie wzięli udział w wojewódzkim konkursie plastycznym dla świetlic szkolnych pt. "LAP BOOK- zwierzęta wodne, czyli niesamowity świat rzek, jezior, mórz i oceanów".

Światowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień

Światowy  Dzień Życzliwości i Pozdrowień

Wzorem lat ubiegłych tak i w tym roku w naszej szkole  zorganizowaliśmy  obchody Światowego  Dnia Życzliwości i Pozdrowień pod hasłem „Życzliwość ma moc”.

Dyktando Kociewskie

17 listopada 2022 roku uczniowie naszej szkoły wzięli udział w XIX Powiatowym Konkursie Ortograficznym  Dyktando Kociewskie pod patronatem Starosty Powiatu Starogardzkiego, który odbył się w Publicznej Szkole Podstawowej Nr6.

Święto Niepodległości

Odebranie niepodległości, przejęcie ziem polskich przez zaborców, odrodzenie Polski, taniec z flagą - tak uczniowie zaprezentowali te ważne wydarzenia z historii Polski, które wszyscy oglądali z zaciekawieniem i wzruszeniem.

Szkolny Konkurs Poezji i Piosenki Patrio…

Szkolny Konkurs Poezji i Piosenki Patriotycznej

9 listopada odbył się Szkolny Konkurs Poezji i Piosenki Patriotycznej. 20 uczniów z klas 2-8 zaprezentowało przed komisją utwory o charakterze patriotycznym.

Pasowanie uczniów klas pierwszych

Tradycją naszej szkoły jest, że najmłodsi uczniowie w październiku przeżywają swoją pierwszą ważną uroczystość, jaką jest pasowanie na ucznia pierwszej klasy.

Europejski Dzień Języków Obcych

Dnia 19 października obchodziliśmy w naszej szkole Europejski Dzień Języków Obcych. Z tej okazji mogliśmy obejrzeć przedstawienie, którego głównym celem było zachęcenie do nauki języków obcych.

Dzień dysleksji

11 października nasza szkoła uczestniczyła w grze terenowej „Nie daj się dysleksji”.  Drużyny zebrały się przed Ratuszem Staromiejskim na Rynku i po otrzymaniu koperty z instrukcjami wraz z...

Wycieczka do osady słowiańskiej w Sławut…

Wycieczka do osady słowiańskiej w Sławutowie

Dnia 6 października 2022 roku uczniowie z klas 7a, 7b, 6b, 5b, 4a wzięli udział w wycieczce do osady słowiańskiej w Sławutowie, gdzie odbyli prawdziwą podróż do przeszłości.

Uroczysta przysięga wojskowa na starogar…

Uroczysta przysięga wojskowa na starogardzkim Rynku

30 września 2022 roku uczniowie klasy 7 a i 8 b uczestniczyli w uroczystości zaprzysiężenia żołnierzy. Na Rynku w Starogardzie Gdańskim o godz. 10:00 odbyła się uroczysta przysięga wojskowa.

Sprawozdanie z Międzynarodowego Konkursu Matematycznego Kangur

Dnia 17 marca 2016r. (tj. czwartek) o godz. 9.00 odbył się w naszej szkole Międzynarodowy Konkurs Matematyczny KANGUR.

Konkurs ma charakter jednorazowego testu. Na rozwiązanie testu przeznaczone jest 75 minut. Test konkursowy w kategorii „Maluch” zawiera 24 zadania o różnym stopniu trudności (8 zadań po 3 punkty, 8 zadań po 4 punkty i 8 zadań po 5 punktów). Testy w kategorii „Beniamin” zawierają po 30 pytań o różnym stopniu trudności (10 zadań po 3 punkty, 10 zadań po 4 punkty i 10 zadań po 5 punktów).

Do każdego zadania dołączonych jest 5 odpowiedzi, z których dokładnie jedna jest poprawna.
Głównym celem konkursu jest szeroka popularyzacja matematyki. „Kangur” w niezawodny sposób integruje młodzież całego świata, bowiem w tym samym dniu uczniowie wielu krajów rozwiązują te same zadania, a laureaci mają możliwość uczestniczenia w zagranicznych wycieczkach i międzynarodowych obozach naukowo-rekreacyjnych.
W naszej szkole udział w konkursie wzięło 20 uczniów.
W kategorii Maluch: 11 osób, w kategorii Beniamin: 9 osób.
Każdy uczestnik Konkursu otrzymał w prezencie układankę „Pentomino”.

Oto lista uczestników konkursu:

1. Brągoszewski Wiktor IIIa
2. Migowski Piotr IIIa